18 okt 2014

Fair Trade Design

Reageren uitgeschakeld Activiteiten, Eerlijke Handel, Nieuws, Overig

Aarde en Co heeft voor de Wereldwinkel Eindhoven een vernieuwend concept geschreven en uitgevoerd om consumenten op een directe manier in te lichten en te betrekken bij het onderwerp Fair Trade en Design. Dit werd getoond tijdens de DDW 2014. Consumenten beleven op een directe manier de ambachten door zelf deel te nemen. Zo ervaren zij hoeveel tijd, aandacht en kennis er zit in het vervaardigen van een product. Dit brengt bewustwording en een waardeverschuiving teweeg.

De mobiele werkplaats, genaamd Traveling Crafts, reed tijdens de DDW rond door de stad. Daar werd gewerkt met een oude ambacht aan het hergebruiken van papier tot nieuwe objecten. Als voorbijganger kon je deelnemen aan de ambacht.
Een interactief expo, genaamd Fair Trade Design Skills, waar je speciale ontwerpen kan zien vanuit de ambacht hergebruik papier, plastic en textiel en als bezoeker kan deelnemen aan deze ambachten. Ontmoetingen werden georganiseerd tussen designers, importeurs, ambachtslieden en overheid om zo met elkaar meer eerlijke handel te creëren zowel lokaal als globaal.

Het grid is door Aarde en Co voor de Wereldwinkel Eindhoven gelegd, zodat zij ieder gewenst moment het concept zelf kunnen uitrollen.

written by
The author didn‘t add any Information to his profile yet.
Reageren bij dit artikel is niet mogelijk.